Стало відомо, що під час навчально-тренувального польоту в горах Північної Осетії розбився російський винищувач Су-34.

Так, Міністерство оборони Росії заявило про авіакатастрофу літака Повітряно-космічних сил (ВКС) Росії Су-34 разом із екіпажем у горах Кавказу.

Попередньою причиною авіакатастрофи називають "технічну несправність".

Довідка:

  • Су-34 – багатофункціональний фронтовий надзвуковий винищувач-бомбардувальник. У той час, як Росія називає його "новою розробкою", відомо, що СУ-34 було створено за часів СРСР і здійснив свій перший політ ще 1990 року. Су-34 є модифікацією відомого Су-27.
  • СУ-34 обладнаний гарматою калібру 30 мм ГШ-301 і має 12 точок підвіски. Бойове навантаження – 8000 кілограмів різного озброєння на зовнішній підвісці.

  • Бомбардувальник обладнаний потужною системою радіолокації яка здатна розрізнити гусеничну бронетехніку на відстані до 75 кілометрів.

  • Приблизна вартість одного такого літака – 36 мільйонів доларів.

За даними відомства, на борту було два пілоти - вони загинули.

"У Республіці Північна Осетія - Аланія в гірській місцевості при виконанні планового навчально-тренувального польоту зазнав катастрофи літак Су-34 ВКС Росії. Літак упав у безлюдній місцевості. На землі руйнувань немає. Екіпаж загинув", - сказано в повідомленні Міноборони (цитата з ТАРС ).

Довідка:

  • Північна Осетія - південний регіон РФ, що межує з Грузією.

На місце падіння вилетіла комісія ВКС.

До речі, раніше телеграм-канал Baza з посиланням на очевидців повідомляв , що невідомий літальний апарат близько півночі вдарився об скелю в районі села Гірський Дзуарікау.

Нагадаємо, що 6 травня росіяни заявляли про авіакатастрофу Су-34 разом із двома членами екіпажу у Білгородській області. А наприкінці лютого 2024 року Росія втратила за два тижні одразу п'ять Су-34 та 2 багатоцільові винищувачі Су-35 завдяки українським військовим.

Читайте також:

Путін почне заїкатися: вперше вражений найсучасніший винищувач Су-57

Відключення абонентів від 3G: "Київстар" зробив нове важливе роз'яснення для всіх