Кінець травня та початок червня принесли у багато регіонів незвичайно теплу погоду, що свідчить про те, що літо 2024 року може бути особливо спекотним.

Високі температури впливають не тільки на людей, які повинні вживати запобіжних заходів проти теплового удару та впливу сонця, але й на врожай, що вирощується на городі. Помідори, поширена культура вимагають особливої ​​уваги під час спекотних періодів.

Основні поради щодо поливу томатів у спеку:

У нормальну погоду томати зазвичай потребують поливу один раз на 3-4 дні. Однак у періоди сильної спеки дуже важливо поливати їх частіше, в ідеалі кожні два дні.

Важливо збалансувати кількість води, що подається рослинам. Надмірний полив може призвести до того, що помідори розтріскаються, стануть водянистими і будуть сприйнятливішими до хвороб. Недостатній полив може спричинити проблеми з плодоношенням.

Урожай помідорів
Урожай помідорів

Дотримуйтесь наступних правил поливу:

Низькорослі сорти: одна лійка на кущ.

Середньорослі сорти: дві лійки на кущ.

Високорослі сорти: три лійки на кущ.

Завжди використовуйте теплу воду, щоб не шокувати рослини різкою зміною температури, яка може спричинити стрес. Температура води має бути близька до температури навколишнього повітря.

Також при поливі зосередьтеся на основі рослини, уникаючи стебла та листя. Це особливо важливо в спекотну погоду, щоб запобігти хворобам і зберегти здоров'я рослин.

Читайте також:

Такого врожаю великого та солодкого перцю у вас ще не було: старовинний секрет червневого підживлення

Перцю вистачить і на салати, і на консервацію: як отримати багатий урожай - секрети городників

Як за допомогою кропиви збільшити врожай капусти: город вас просто здивує