З класичних азіатських рецептів курка у кисло-солодкому соусі є одним із найпопулярніших. І секрет тут, мабуть, не в самій курятині, а в екзотичному соусі, який ніжно огортає м'ясо своєю оксамитовою структурою та створює неповторний смак усієї страви. А якщо ще й капусту додати, то блюдо взагалі виходить легким.

Отже, курка з молодою капустою в кисло-солодкому соусі - це дуже проста в приготуванні та смачна страва, яка не вимагатиме багато зусиль та часу.

Насамперед підготуємо продукти:

  • куряче філе – 400 г;
  • капуста білокачанна молода – 400 г;
  • соєвий соус – 120 мл;
  • мед – 20 г (1 ст. ложка);
  • лимон - 40 г (1/4 шт.);
  • перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки;
  • коріандр мелений - 1/4 ч. ложки;
  • каррі – 1 ч. ложка;
  • олія рослинна - 30 мл (2 ст. ложки).

В ідеалі для приготування курки з молодою капустою в кисло-солодкому соусі краще вибирати м'ясо гомілок або стегна, тому що ці частини мають трохи більше смаку, ніж, наприклад, філе.

Що ж до курячого філе, то можна використовувати і його, проте потрібно стежити, щоб не перетримати його на сковороді. Філе нарізаємо середніми смужками.

Куряче м'ясо перекладаємо в миску і додаємо перець, коріандр та каррі. Все перемішати. Дати курці постояти 5-10 хвилин.

Молоду капусту порізати середніми шматочками.

З|із| лимона віджати сік - потрібно 15 мл (1 ст. ложка). Соєвий соус та лимонний сік влити в миску. Додати мед. Перемішати до розчинення меду.

У сковороді розігріти олію. Викласти філе і обсмажити на сильному вогні до рум'яності, 8 хвилин.

Капусту додати до курки. Обсмажити, помішуючи, на середньому вогні до усадки, 3-4 хвилини.

Кисло-солодкий соус влити у сковороду. Перемішати.

Гасити на невеликому вогні до готовності капусти Перемішати до розчинення меду, 10 хвилин. Наприкінці посипати блюдо кунжутом чи подрібненим кропом.