Уряд збільшить ліміти електроенергії для Києва та міст, де більше критичної інфраструктури. Про це пише " Стіна ", посилаючись на слова голови Ради Української асоціації поновлюваної енергетики Станіслава Ігнатьєва.

За його словами, відрегулювати графіки відключення є дуже важливим і необхідним кроком, оскільки саме у великих містах споживання електроенергії більше, але саме у цих містах найбільше бізнесу та споживачів, які споживають електроенергію відповідно до кількості приладів у їхніх квартирах.

Щоб уникнути несправедливості, за словами Ігнатьєва, необхідно здійснити це врегулювання графіків погодинних відключень та самого ліміту, що надається таким великим містам.

З 24 червня з доступної електроенергії в Україні вичитатимуть обсяг електроенергії, яка необхідна критичній інфраструктурі. Після цього ліміти споживання встановлюватимуться рівномірно між областями.

"Ми з доступної електроенергії в Україні відніматимемо обсяг електроенергії, яка необхідна критичній інфраструктурі і вже з таким винесеним за дужки обсягом доводитиметься ліміт для кожної області. Умовно кажучи, тепер буде не 80% на кожну область, а з урахуванням критики, яка зменшить доступність, наприклад, буде 70%. Але ці 70% будуть доведені до кожного регіону.

У ДТЕК попередили , що ситуація в енергосистемі залишається дуже складною – щойно виникає дефіцит електроенергії, по всій Україні відбуваються екстрені чи стабілізаційні відключення світла. У компанії закликали робити прості речі, які залежать від кожного з українців, щоб знизити кількість та тривалість відключень.

"Найперший крок до цього - енергоефективне споживання протягом доби. Якщо ви можете відмовитися від будь-яких потужних електроприладів - зробіть це", - закликали всіх споживачів.

Читайте також:

Росія втратила ще один бойовий літак: пілоти не вижили, подробиці падіння борту

Ситний перекус всього за 15 хвилин: рецепт солоних сирників із вареними яйцями та зеленим горошком

Чим потрібно підгодувати часник у червні, щоб він виріс набагато більший: обов'язково зробіть це