Народний депутат Сергій Нагорняк закликав українців готуватися до більш тривалих відключень електроенергії цієї зими, зазначивши, що, незважаючи на підвищення тарифів на електроенергію, ситуація з електропостачанням залишиться складною, як повідомляє "apostrophe".

Як член комітету з енергетики та житлово-комунального господарства Нагорняк наголосив, що постійні атаки Росії на енергосистему створили вкрай важку ситуацію в енергетичній сфері країни.

Він попередив, що в періоди -10 градусів за Цельсієм відключення електроенергії можуть тривати до 10 години на день. Навіть за вищих тарифів безперебійний доступ до електроенергії не гарантується.

Відключення світла
Відключення світла

"Ситуація наступна, ми з вами маємо розуміти, що об’єктивно… і це найголовніший момент зараз, ще головніший, ніж сам тариф на електроенергію… ми маємо сьогодні всі говорити відверто, що підняття тарифу на електроенергію не дасть можливості все одно у 2024 році бути 24 години на добу зі світлом", - пояснив Нагорняк.

Він підсумував: "...ситуація насправді надскладна і ми її бачимо на початку літа, і вона буде взимку, на жаль, ще складнішою".

Читайте також:

Усього 5 категорій: хто з українських пенсіонерів може отримати 100% знижку на оплату комуналки

Українцям перерахували платіжки за газ: скільки тепер потрібно викласти гроші за комуналку

Тільки не зомлійте: скільки доведеться платити за світло вже цього літа