Томати потребують багато світла та тепла. Ключовим моментом є те, що вони погано переносять як надлишок, так і нестачу вологи.

Оптимальний режим поливу сприяє одержанню гарного врожаю, у той час як надмірне зволоження може призвести до загибелі рослин.

Як часто поливати томати

Поливати помідори потрібно відповідно до поточних погодних умов. Звертайте увагу на рівень вологості, тип ґрунту, швидкість його висихання.

Нестача води призведе до утворення дрібних плодів, а надлишок вологи може призвести до їх гниття.

Садівники вважають, що оптимально поливати помідори один раз на тиждень, використовуючи 3 л води на кущ. Після цього краще скорочувати кількість води до 2 л – це стосується періоду цвітіння. У дощовий сезон додатковий полив не потрібний.

У спекотні дні рекомендується збільшити полив до двох разів на тиждень, а за екстремальної спеки – до чотирьох разів.

Коли слід уникати поливу помідорів

Уникайте поливу відразу після посадки розсади у землю. Краще зволожувати ґрунт уранці, після чого слід розпушувати його.

Коли помідори починають дозрівати, уникайте інтенсивного поливу, а в період збирання врожаю повністю припиніть лити воду, щоб не знизити якість плодів.

Експерти рекомендують використовувати дощову або відстояну воду, температура якої можна порівняти з температурою грунту.

Читайте також:

Урожаю заздритимуть усі сусіди: як правильно підгодувати черешню, щоб збирати її відрами

Правило "чотирьох": що потрібно зробити, щоб полуниця виросла солодкою та запашною

Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх