Ніхто не стане заперечувати, що Росія - це територіально велика країна з великими ресурсами, яка зовсім не шкодує своїх людей і кидає їх на м'ясо. Ще б пак, російським пілотам, щоб бити бомбами і ракетами по Сумщині, Харківщині та Донеччині потрібно ризикувати, а ризикуючи вони потрапляють під приціл ЗСУ. При цьому в України день за днем з'являється все більше засобів, щоб діставати ворога на дальніх підступах, і це дуже важливо.

Так, стало відомо, що у середу, 22 травня, українські Сили оборони на Покровському напрямку збили черговий російський штурмовик Су-25. Таким чином, Росія втратила вже п’ятий СУ-25 за останні дні.

Приємні новини для українців повідомив Генеральний штаб у зведенні про оперативну інформацію станом на 22:00 напередодні.

Крім того, в оперативній інформації станом на вечір 22.05.2024 зазначається, що загалом ситуація на Покровському напрямку була напруженою – кількість атак противника зросла до 25.

Ворог, за словами Генштабу ЗСУ, штурмовими групами та технікою намагається вклинитися в бойові порядки українських військ.

"Ситуація залишається напруженою – ще триває девʼять бойових зіткнень", – йдеться в повідомленні.

Також за даними відомства, 22 травня ворог концентрував свої зусилля у Харківській області, а також на Курахівському напрямку.

Підрозділи авіації, ракетних військ і артилерії завдали вогневого ураження по чотирьох районах зосередження особового складу, двох пунктах управління, двох станціях управління БпЛА, одному засобу РЕБ, двох гарматах та ЗРК С-400.

До слова, попереднього разу росіяни фіксували свої втрати 18 травня, коли військові 110-ї окремої механізованої бригади ЗСУ збили російський літак Су-25 у Донецькій області. До цього російські літаки знищували українські військові 4, 11 та 13 травня.

"Знову прибили Су-25 ворога! Наше небо стане пеклом для окупантських пілотів!" — зазначають військові.

Нагадаємо, що 7 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання загинув льотчик Повітряних сил ЗСУ Владислав Риков. На його рахунку було 385 бойових вильотів.

А 8 березня 2024 року, виконуючи чергове бойове завдання, загинув пілот-винищувач Андрій Ткаченко - майор Повітряних сил Збройних Сил України. У військового залишилися дружина, маленький син, батьки та брат.

Читайте також:

Українці сумують: під час бойового завдання не стало українського пілота, підполковника авіації

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.