Щоб зберегти зв'язок при відключенні електроенергії, слід увімкнути національний роумінг, завантажити інтерактивну карту з точками незламності та перевірити можливість підключення до енергостійкого фіксованого інтернету. Також рекомендується заздалегідь завантажити розваги, щоб зменшити навантаження на мобільну мережу.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише «obozrevatel».

Для початку перейдіть на іншого оператора, щоб розподілити навантаження на мережі і підвищити шанси на стабільний зв'язок.

Використовуйте програму Дія, щоб завантажити картку з точками незламності. У багатьох з них є системи Starlink, що забезпечують доступ до Інтернету, та генератори для заряджання телефонів. Це буде корисним, якщо ваш мобільний оператор не може забезпечити стабільне з'єднання.

Також використовуйте такі технології, як xPON, які можуть працювати понад 4 години при відключенні електроенергії. Це допоможе вам залишатися на зв'язку під час тривалих вимкнень електроенергії, дозволяючи здійснювати дзвінки через месенджер та залишатися на зв'язку з близькими. Дізнайтеся у свого провайдера, чи він використовує технологію xPON.

Щоб зменшити навантаження на мобільну мережу, заздалегідь завантажуйте фільми, серіали або улюблені подкасти. Це дозволить вам зайняти себе під час перебоїв у подачі електроенергії та запобіжить додаткове навантаження на мобільну мережу.

Коли гасне світло, всі перемикаються на мобільний інтернет, суттєво збільшуючи навантаження на базові станції мобільних операторів. Це може призвести до втрати зв'язку, оскільки навантаження може збільшитись у десятки разів.

Читайте також:

Почнуться серйозні проблеми: чому в жодному разі не можна користуватися телефоном у туалеті

Не повторюйте цієї помилки: чому не можна спати біля телефону, який ви поставили на зарядку

Можете не турбуватися: стало відомо, наскільки безпечно залишати телефон увімкненим на ніч