Всі дачники знають, що слимаки на городі – це воістину лихо . Ще б пак, коли вони вночі виповзають на поверхню, то починають безупинний бенкет. А стравами їм служать овочі, що дбайливо вирощуються людьми - ріпа, огірки, бруква, редиска, капуста і т.д., в яких вони виїдають глибокі порожнини. У цьому слимаки як нереально ненажерливі, а й дуже швидко збільшують свою чисельність. Саме тому кожному городнику слід знати методи боротьби з ними.

Так, усім відомо, що у слимаків спостерігається слабкість лише до певних культур. З цієї причини потрібно захищати від слимаків не весь город, а лише ріпу, огірки, брукву, редис, капусту. Добре впорається з даним завданням опудрювання.

Так, як основний компонент вибирають порошкову гірчицю, тютюновий пил або пекучий перець.
Крім того, що гострий висушений перець рекомендують додавати в мульчу, з нього також готують розчин для обприскування. Для цього гострий перець висушується, потім розтирається на порошок. Для приготування відвару на 500 г сухої сировини потрібно 10 л прохолодної води - все перемішують і залишають настоюватися відвар на дві доби. Потім суміш кип'ятять і знову наполягають два дні.
Розчин для обробки готують так: на відро з водою застосовують 0,5 склянки мила та 0,5 л відвару. Відвар довго зберігається, тому його готують із запасом. Готовим розчином обприскують посадки.
Ще добре, якщо у вас є кури – вони із задоволенням ласують слимаками. З не меншим задоволенням їх поїдають і жаби, і їжаки, і птахи – шпаки, граки тощо. Тому усілякими способами рекомендується залучати на свій город птахів.

А ще слимаки уникають запаху часнику. Можна використовувати як настою, так і зубчики, які потрібно класти на поверхню ґрунту між грядками - навіть невеликої кількості цього продукту достатньо, щоб відлякати шкідників. Для приготування настою важливо дотримуватися пропорцій: треба змішати літр окропу та п'ять подрібнених зубчиків часнику. Рідина настоюється не менше двох годин, потім її сміливо використовують для обприскування ґрунту між грядками.

Також ефективно борються зі слимаками настої з:

  • лаванда;
  • шавлії;
  • чебрецю;
  • розмарину.

Читайте також:

Просто розкидайте цю крупу по городу: як дуже швидко позбутися шкідників на дачі чи селі

Цей простий спосіб вас здивує: як позбутися кротів на дачній ділянці або на городі

Все станеться несподівано: хто з українців залишиться без дачних ділянок та городів